Sabtu, 11 Julai 2009

11/7/2009

urm....hr ni ira relax kat umah selepas dua hr ira rasa wat bnda yg x berfaedah..ira skrg ni mcm jbtan kebajikan masyarakat plak. ira kena jenguk sedara mara ira yg tggl sorg2 kat tanjung karang...sape lg kalo bkn uda....boring sgt....bkn ira x syg mak2 sedara ira tp dr ira kecik smpi ira besar dorg x penah bgga dgn ira n abg...mcm2 kejayaan ktorg dah cpi..tp yg kuar dr mulut mak2 ni, 'owh anak si sharim tu pndi tp amik dadah..xlame baik la tu nanti '....'ah..si ana tu pandai blaja smpi uum ' tp habuk ppun tarak....tp pe kt uda ' xberjaya pun xpe janji de org suke'...

yg ktorg duk sedih tu pasal ktorg adik beradik x penah di ingat tp sape yg amik tau pasal dorg...ira dgn abg gak...ira tgk abg pun dah naik fed up bile dngr crt2 mcm ni...crt pasal abg am plak..ira tgk abg am dah bnyk berubah...die berubah setiap kali die de awek br..ira jealous..selama ape2 abg am wat ira mesti di utamakan tp skrg ape2 mesti awek die dulu..die dah suke marah2 ira..tengking2 ira..bg die ira ni dah jd serba kurang..abg am dah mcm dulu...ira sdh sgt..hanye die yg ira de.

ira rasa tarmizi ni suke mkn duit awek la...sepnjg ira kuar dgn die x penah die blanje ira mkn...pape pun mesti ira yg belanje..mcm td ira xdpt amik die kat poli nak bw die ktm..punye la merajuk smpi ckp dgn ira pun nak xnak..ira x blh serasi dgn die...maaf tarmizi...i reject u....

Isnin, 6 Julai 2009

7/7/2009

hr demi hr ira rasa mcm ira ni xguna la..ira tipu org. bkn niat ira nak tipu hafiz, haikal, tarmizi n amerruddin tp ira serba slh...ira kena wat kptsan..antara 4 org ni sume baik..pada mulanye ktorg sume kwn...xde ungkapan cinta pun pada mereka sume...tp lame kelamaan dorg sume purpose ira..ira takut kalo satu hr nanti dorg sume dpt tau..mesti dorg target ira sbg pmpuan yg curang...

ira rasa dah smpi masanye ira wat keptsan...kpd hafiz : ira syg die sbb die take care ira wlupun die berjauhan dgn ira..dgn kegigihan idup die wat ira sedar dr tido yg lame tp hafiz slalu syak ira bkn2..seolah2 ira xpenah percyekan ira....kpd haikal : walupun br ira mengenali die..tp dr sikap die yg prihatin n beriman wat ira tenang di samping die..die baik sgt..tp die ni x slalu tanye keadaan ira. ira sakit ker, demam ker,,,die sibuk dgn keje..

kpd tarmizi : first mizi terlampau muda utk ira wlupun hanye 2 thn..tp mizi bnyk take care ira...ira syg mizi but mizi x endahkan ira..seminggu xmsg ira biasa bg mizi..how bout me...kpd amerruddin : i really love u but amer slalu sktkan hati ira...syak yg ira slalu lyn lelaki lain...n dlm erti kt lain amer x syg kan ira..ira sunyi....sunyi sgt...

ntah la dpt ke x ira syg dorg sbg bf...ira xnak wat kptsn sbb ira takut...kalo nak kire xde satu pun yg ira rasa sygkan ira...ira minta maaf sbb wat uol mcm ni...tp ira wat sume ni utk ira...utk masa depan ira..

Ahad, 5 Julai 2009

6/7/2009

hai...sory 2hr x tulis blog...bkn pe ira balik kmpung...jumpe sume sedra mara....rindu sgt...first2 smpi ktorg snggah umah tok kicu...kat kmpg dah bnyk berubah...bnyk pembangunan...de masjid baru n br2 ni dngrnye nak de dewan besar...

mula2 smpi ingat nak tumpang umah yuop tp die kena balik kmpg coz mak sedara die meninggal...so ktorg berkmpg kat umah opah...umah tu dah uzur tp blh la duduk.....tgh hr ktorg dihidangkan dgn nasi, ikan goreng n smbal bacang...sdp gler....ira mkn bnyk sgt...smpi tmbh 3x...comfirm ira x jage bdn hr tu....sdp punye pasal xpe....

then ktorg g lombong pak cik ta...ira tangguk ikan talapia...besar2 ikan kat lombong tu...geram sgt..ira rs kalo ira duk kmpg hbs ikan kat lombong tu..mak ira xmkn sgt....biasa2 jer....dan2 tu plak pak cik ta kata bakar je ikan tu...alamak ai...sdp sgt...

balik2 jer ira dah x larat nak jalan lg....pastu lepas solat maghrib ira rehat2 xtau ble nye tido...tau2 dah pg...mak kt ira tido mati..hahaha..tp pg tu yg mengejutkan ira sbb ujan..sejuk sgt...smpi tgn ira kebas...bngn2 jer ayah kt nak g market...trus ira g mandi...ira lupe sgt yg air paip kat umah kmpg ni air telaga...ira pasang jer paip trus menjerit ira...sejuknye air...mcm air ais...

lps je g market ayah ajak jln2 g umah bpk2 sedara ira...ble g umah pak cik ta ira nampak de kolam ikan kat dpn umah.mcm2 ikan de kat kolam tu...kat sblhnye de plak sangkar burung nuri...besar sgt...de la dlm 40 ekor....pak cik ta mmg pndi cri duit...dlm kil 2 ayah rncg2 gerak blik ker klang....tp syok sgt dpt mkn ikan lombong...sdp tau...k la tu saje crt yg nak ira kongsi 2 hr lps...hr ni pnt so ira nak rehat cukup2...kalo x ira nanti meragam mcm bdk2...hahahaha