Jumaat, 2 Oktober 2009

trajedi oktober...3/10

semlm merupakan mlm yg amat2 genting bg ktorg satu umah...benda yg amat ktorg nak elekkan jd kat ktorg satu umah..al kisah nye mcm ni...semlm ktorg pkt2 nak smbt bestday bdk umah la...br jer majlis nak start de pakcik kat taman ni sound ktorg wat bising...
bising tang maner ktorg pun x tau..yela ktorg br nak mula mknan pun x sempat mkn...bile die dah ngamuk2 tu ktorg pun masuk umah duk diam2...tau2die masuk kwsan dlm umah then sepak meja mknan ktorg...hbs kek n pggn yg de la...hampir sume pecah...
tu kali pertama...kali kedua die dtg ktorg dah kunci pintu pagar jd die xdpt masuk lg...tp lain plak die wat...die tendang pagar umah..
mmg seram la...tp ktorg wat pandai je dlm unah...ttp sume lampu then diam...tp pape pun happy bestday to bangkai pesawat n lya..

Isnin, 21 September 2009

selamat hari raya...


selamat hari raya sume....rasanye ira dah lame sgt x update blog...wlupun xde sape yg bce tp ira rindu nak kongsi crt mcm2 dgn kwn2 ira....kat atas ni anak ira....anak buah yg terbaru br 3bln kat dunia ni...nampak cerdik sgt..mcm mak sedara die la...name die khaireen...pggl aireen...mula2 ira nampak die kurus je...lahir pun dalam 2kg lbh je...tp skrg naik mendadak...dah montel...

hr raye ni ira x kemane cume ke umah mak2 sedara jer...yg wajib g setiap hr raye ialah umah makngah...sbb die aje la mak sedara yg btl2 sygkan ira...dorg sume ckp ira dah kurus..tu br 1bln ira kat kedah kalo 3 bln x tau la mcm mane lg....


alamak....sory coz ira xdpt nak smbg crt ira de hal jap...nanti2 la erk







Rabu, 5 Ogos 2009

HARI DI POLIMAS


gambar kat atas ni masa ira dgn kengkwn daftar kat polimas...bgga dpt gambar kat lambang tu..hahahaha...ira nak dikirakan org terawl gak la yg daftar masa tu...03PPB09F1004 tu la nbr pendaftaran ira...dah hbs daftar utk maklumat peribadi ira di beri bungkusan bju2 dr polimas...de bju kurung batil, bju bengkel, dascoat n tudung batik...yg menyedihkan tu die bg kat ira pki beg plastik g pasr tu jer...sdh kan...masa kat psa dulu pki beg poli lg..dah hbs tu ira luangkan masa dgn mak n ayah sbb dorg nak blik klang...mak nangs tp xpe lg sebln ira blik la nanti...

esoknye ira de hr suai kenal...sbnrnye ira n kengkwn dah lmbt smpi...malu gak tp gamble la....boring gler plak tu...bercerita jer plak tu...pastu bg mkn roti n air kosong jer...ceramah lg then bg mkn nasi..tehn ira g solat pastu br ktorg smbg blik ceramah lg...dah tu ktorg blik...penat tp rasa dah kurus ckit ni...hahahahahaha


ni dah masuk hr ketiga ktorg kat polimas...ira g kelas jalan kaki tp kali ni comfirm x lambat...pg2 lg ira dah out dgn member...best sgt jalan kaki wlupun jauh gak la...

ktorg sume di beri kelompok kelas msg2...yg x blh bla tu tuan haji tu sound direct kat ktorg yg bdk2 metropolitan ni...die kt jgn la terbw2 kehidupan sana kat kmpg ni...

pastu ktorg diberi pd en.yong iaitu PA ktorg...n then die bw kt sume ke kelas ...n buat pendaftaran modul...selesai pendaftaran modul ktorg pun balik naik van sapu...mahal gak la...seringgit sorg...tp papepun peraturan kat cni mmg ketat...kena jadi wanita muslimah...yuhu.....

Ahad, 2 Ogos 2009

2/8/2009

hai...kembali lg utk ira cerita pasal hr ni..hr niira dah smpi ke kedah...2hr lpas ira smpi ke perak...ira de kenduri kat umah paklang ira yg belah perak..maaf la xde gambar sbb sumenye dlm kamera ayah..best plak dpt jumpe family ira kat perak...lame sgt dah x jumpe...semenjak mak masam muke dgn mak lang hr tu..

pastu ayah ckp esok pg2 kt gerak ke kedah...pg lg kul 8 ira dah bertolak ke kedah...dlam kul 11 td ira br smpi..kat umah dah de anis n alia...ktorg duk 1 bilik..tp smpi skrg r brape org jer smpi...anis, alia, shie, farah n ira..umah sewa besar gak la.bilik master room die besar...selesa sgt la kalo 4org..

bile crt2 pasal tiket balik umah raya nanti..sume de mslh..tiket skrg ni dngrnye dah hbs...alamak, nak wat mcm mane ni..akuingat nak minta tlng hafiz je...ok la tu...ok smpi cnie jela crt blog ira...bye

Jumaat, 31 Julai 2009

pengalaman

erm....hahaha...2hr lepas, adalah hr yg plg ira hepi n mgkn menenangkan...nak taw...ira jumpe xbf ira amir ashraf...die makin hensem hahahaha...ira x sangka yg die nak jumpe ira lg. sbb seingat ira die de kat kuantan..rupe2nye die dah keje kat klang..dah 10bln die kat cnie..ira jumpe die just sbb nak minta maaf pasal kisah2 lame..tp bkn pape pun just ktorg pts dulu pun cra baik sbb ktorg x selesa...

die ajak ira g shopping dgn die...stail die ttp same muke smbongnye tu...tp 2 la yg menarik minat ira kat die. die bg ira peluang pilihkan bju kemeja yg cantik2...ira pilihkan bju itam belang ungu..cantik gak la...then die blanje ira mkn kat foodcourt coz die nak cpt nak g keje...bnyk gak la yg ira bncg dgn die..mcm2 ira crt dgn die..dr kisah die hgga la ke ksh saiful (sepupu die)..then ble nak blik, die bgtau ira yg die dah kahwin...berderau darah ira dngr die ckp mcm tu..tibe2 die ketawa besar...ingat kan nape rupenye die berjaye tipu ira yg die dah kahwin...

tp sblm blik ira ckp yg ira minta maaf kat die pasal kisah lame....tp ira hepi sgt...cume pe jadi lpas ni hanye ALLAH n ira je tau....hahahahaha

Selasa, 21 Julai 2009

21/7/2009

hr ni ira nak crt pasal pe yg jd kat ira bbrape hr ni..ira dpt tau yg haikal tu jahat...ira x sangka dr rupe yg baik tu die sbnrnye de udang sebalik batu...mcm ni crtnye hr tu masa ira balik kmpg ira dpt msg ugutan dr seseorg tp ira endahkan sbb pe yg msg tu ckp x masuk akal...bile ira diamkan xde plak msg tu ulang balik....tp agenda mamat ni terbongkar bile die bg msg ugutan pd ayah mengenai abg am...die ugut nak ape2 kan abg am kalo ayah x bg duit RM1000 kat akaun die...die siap bg nbr akaun die lg tau x...tp yg ira ckp die bodoh sbb die pki nbr hp die...

die ingat ira xduk dgn family smpi die sggp nak ugut ayah ira...nsb baik pg2 tu ayah tunjuk kat ira msg die tu...n semlm die bg msg kat ira yg die kena rompak hbs hp, duit, kad bank n brg2 penting die kena curi...tp ira xkan percaye same skali...die ingat ira bodoh nak percye ckp die...nsb baik gak hr tu muin x terima keje dgn die kalo x pe la nsb muin skrg...tu la mak ckp muin ni baik orgnye...ALLAH sentisa lindung die...untung anis dpt die....ira doakan anis n muin akan berkekalan smpi akhir hayat....

br2 ni ira rasa ira dah wat kptsan utk berterus trg dgn tarmizi..tp ira x smpi hati bile die layan ira baik sgt wlupun die ni agak nakal ckit...tp ira kena gak bgtau perasaan ira yg sbnrnye...ira syg n take care die sbg seorg adik...ira nak die berjaye...kalo la ira trus trg dgn die...ape reaksi die agaknye ek??



Rabu, 15 Julai 2009

15/7/2009




hai....hr ni ira seronok sgt...semlm sbnrnye hr yg plg sedih wat ira...ira gaduh dgn mak pasal abg am..ira luahkan rasa x puas hati pada mak..mak nangis tp aku terpaksa tahan...meleleh2 air mata ira..


tp hr ni pg2 lg ira dah minta maaf kat mak..ira minta maaf pasal ira x fhm lg situasi mak terhadap abg am...tp ira dah ok..ira minta maaf gak dgn abg am..yela kalo x berbek sunyi umah ni..dah la kami berdua jer...

pape pun ira hepi hr ni sbb ira x ulang crt lame lg....ira akan fhm di mane kedudukan ira sbnrnya.....ira kena blh trime ape yg septtnye ira dpt....ira taw mak ayah syg kan ira lbh dr sgala2nye
*ira syg mak n ayah ira n plg ira syg ialah abg am ira....i love u ol